Trainingen

Hardlopen

Algemene training

is een trainingsuur met veel variatie. Een warming-up met aandacht voor rekken, dynamische oefeningen en loopscholing, gevolgd door een kerntraining met als thema snelheid, kracht of uithoudingsvermogen. Na afloop een Cooling Down om het lichaam weer langzaam tot rust te brengen.

Duurtraining

is een training met een lage intensiteit zonder pauze. Deze training begint altijd langzaam om de spieren warm te laten worden en de snelheid wordt langzaam opgevoerd. Tijdens de training wordt vaak van snelheid gewisseld om het lichaam niet vast te laten roesten in een vast tempo. De trainingen zijn zodanig opgezet dat trainen voor grote evenementen zoals o.a. de 30vanAlmere, DamtotDamloop en de halve/hele Marathon van Amsterdam mogelijk is

Klik hier voor de trainingstijden Hardlopen

Cursus Hardlopen

In het voorjaar en najaar worden er cursussen gegeven voor startende lopers. Deze cursussen zijn ook geschikt voor leden die terug komen na een blessure of lange tijd niet hebben gelopen. Doel van deze cursus is 5 km te kunnen hardlopen op een verantwoorde manier.

Klik hier voor de Cursus informatie

Nordic Walking

Nordic Walking komt oorspronkelijk uit Finland, maar deze sportieve vorm van wandelen kunt u ook uitoefenen bij Trim Slim. Wie voor het eerst gaat Nordic walken doet er wel verstandig aan om de juiste techniek onder de knie te krijgen. Speciaal opgeleide instructeurs geven u individuele begeleiding en instructies tijdens onze looptrainingen.

Nordic Walking vraagt meer inspanning dan alleen wandelen. Naast het verbeteren van uw conditie, gebruikt u uiteraard uw benen maar ook uw armen en uw rug. De constante beweging van armen zorgt voor een betere doorbloeding en sterkere spieren. Dit heeft een weldadig effect op uw nek, schouders en bovenrug. Nordic Walking verbetert uw conditie en is ook minder belastend voor uw gewrichten.

Nordic Walking is een goede manier van bewegen en voor iedereen vol te houden.

Er is ook een Easy Going groep, voor diegene die eerst de conditie willen opbouwen bijvoorbeeld na een periode van blessures en/of ziekte of sporters die het wat rustiger aan willen doen.

Naast onze looptrainingen doen we ook regelmatig mee aan (NW)evenementen zoals: Egmond wandelmarathon, Ameland, Apenloop Almere, Kippenloop Katwijk, Vierdaagse Vierhouten, Dam tot Dam loop etc.

Klik hier voor de trainingstijden Nordic Walking

Cursus Nordic Walking

In het voor en najaar geven we speciale beginnerscursussen om de techniek goed aan te leren en de conditie te verbeteren.

Klik hier voor de Cursus informatie

Sportief wandelen

Sportief wandelen is wandelen in een pittig tempo. Zo worden grote spiergroepen van armen en benen intensief gebruikt, waarbij met een goede techniek en houding aan hethele lichaam en uithoudingsvermogen wordt gewerkt. Sportief wandelen is ook ideaal voor mensen die na een wat minder sportieve periode weer actief willen bewegen. Sportief wandelen is een perfecte bewegingsvorm zonder stress of blessures.

Klik hier voor de trainingstijden Sportief Wandelen

Cursus Sportief Wandelen

In het voor en najaar geven we speciale beginnerscursussen om de techniek goed aan te leren en de conditie te verbeteren.

Klik hier voor de Cursus informatie